Кашлица с храчки

 

Кашлицата представлява важен компонент за защитния отговор на вашия организъм. Кашлицата с храчки, известна още като продуктивна кашлица, бронхиална кашлица и влажна кашлица, е начинът, по който дихателните Ви пътища се освобождават от излишните количества секрет (известни още като храчки). При здравите хора секретът на дихателните пътища представлява белезникава или прозрачна течност, наподобяваща гел. Тази течност улавя бактериите и дребните частици, които човек вдишва и се придвижва нагоре извън дихателните пътища посредством ресничките на епитела.

Жилавият секрет води до затруднено дишане. Заболявания като инфекции на дихателните пътища, тютюнопушене или замърсяване на въздуха, могат да направят секрета на дихателните пътища доста жилав и лепкав, и да причинят намаляване на проходимостта им. Това води до затруднено дишане. А натрупването на обилен секрет, от своя страна, влошава инфекцията. Организмът трябва да се освободи от натрупания секрет и продуктивната кашлица е резултатът от това.

По- течният секрет е по- лесен за отстраняване. Естественият процес на отстраняване на храчките може да бъде подпомогнат от отхрачващо средство като Мукосолван. Мукосолван помага за разтваряне на секрета като го втечнява, като по този начин прави по- лесно изхвърлянето му от дихателните пътища. Така отново може да дишате свободно